logo

Beste zelfrijdende grasmaaier in 2020

Het bezit van een goed onderhouden groen gazon is een must-have voor elke trotse huiseigenaar, en dus is uw keuze voor een grasmaaier uiterst belangrijk. Een duwmaaier kan erg moeilijk te manoeuvreren zijn, en dus kan een zelfrijdende grasmaaier makkelijker op uw armen liggen omdat u de machine niet zelf hoeft te duwen.

Veel zelfrijdende gazonmaaiers worden niet elektrisch, maar met gas aangedreven, waardoor de machine zeer sterk is, maar ook zeer luidruchtig. Bovendien geeft het gebruik van snelheidsregeling bij veel modellen u de vrijheid en flexibiliteit om een snelheid te kiezen die past bij de behoeften van uw gazon.

We hebben de tien beste zelfrijdende grasmaaier op de markt getest om u te voorzien van alle feiten en u te helpen beslissen welk gereedschap perfect is voor u en uw behoeften.

Bekijk hieronder de beste zelfrijdende grasmaaier.

Powerplus POWXG60320 Zelfrijdende grasmaaier

Powerplus POWXG60320 Zelfrijdende grasmaaier

De Powerplus POWXG60320 grasmaaier combineert een krachtige motor van 140cc met een indrukwekkende maaibreedte van 51 cm. Hij is dus perfect om ook in grote tuinen aan de slag te gaan. Hij is bovendien ook zelfrijdend, wat zeer goed van pas komt als je een groot gazon wil maaien. Bij een grasmaaier voor een grote tuin, hoort ook een grote opvangbak. Die kan in dit geval 60 liter opvangen.

Deze benzine grasmaaier is perfect om een groot gazon te maaien ter grootte van ongeveer 4 tennisvelden (tot 800 m²).

Waarom we deze leuk vinden

 • Je kan kiezen om het gras op te vangen in de opvangbak, te mulchen om je gazon te voeden met het versnipperde gras, of je kan het gemaaide gras ook zijwaarts of achterwaarts uitwerpen.
 • Niet alleen de motor is erg sterk, ook de behuizing zelf bestaat uit stevig staal. Een voorbumper zorgt voor extra bescherming.
 • Deze robuuste grasmaaier kan het gras maaien op een hoogte van 25 tot 72 mm. Je kan daarbij heel precies tussen 8 verschillende standen kiezen.
 • De grasmaaier heeft bovendien een easy cleaning functie, waarmee je hem gemakkelijk kan reinigen en ontdoen van opgehoopt gras. Sluit de tuinslang aan, open de waterkraan, start de motor en de grasmaaier reinigt zichzelf en verwijdert al het gras en vuil.
 • Je kan de hoogte van het handvat instellen, zodat je de grasmaaier eenvoudig en soepel kan manoeuvreren. Het handvat is ook inklapbaar zodat je de grasmaaier compact kan opbergen

Bekijk de dagprijs

Kibani Benzine Grasmaaier - 196 cc / 4.7 pk 4-takt Motor

Kibani Benzine Grasmaaier - 196 cc / 4.7 pk 4-takt Motor

Zonder ook maar een druppeltje zweet een perfect gemaaid gazon waar de buurman jaloers op kan zijn? De zelfrijdende Kibani® grasmaaier 196 cc / 4.7 pk is een robuuste machine met krachtige benzinemotor, geschikt voor het maaien van elk gazon.

De perfecte grasmaaier voor elk gazon
De grasmaaier beschikt over een krachtige 196cc/4.7 pk 4-takt motor en is dus volledig draadloos. Dankzij de zelfrijdende functie is het werken met de grasmaaier bovendien niet fysiek vermoeiend. Samen met een maaibreedte van maar liefst 53 cm is deze grasmaaier dus uitermate geschikt voor zelfs de grootste gazons. De grasmaaier is goed wendbaar en heeft 10 inch wielen, waarmee je gemakkelijk over elk terrein rijdt.

De maaihoogte is in 8 standen instelbaar - van 25 tot 75 mm – waardoor je altijd de juiste instelling te pakken hebt voor zowel speelgras als siergras.

Multifunctioneel: gras opvangen of mulchen
De grasmaaier is voorzien van een grote opvangbak met een inhoud van maar liefst 62 liter. Ook is het mogelijk om het gras zijwaarts of achterwaarts uit te laten werpen. Door de mulchfunctie kun je tijdens het maaien direct je gazon bemesten. Het gras wordt tot fijne deeltjes verhakseld en vervolgens over het gazon uitgespreid. Dit zorgt ervoor dat de bodem vruchtbaarder wordt.

Gebruik het gemulchte gras zeker in de zomer wanneer het lange tijd niet regent. Het laagje versnipperde gras beschermt je gazon tegen de hitte en de felle zon en zorgt ervoor dat het vocht in de bodem minder snel verdampt. Lees ook: Je gazon laten herstellen na droogte: onze tips.

Compact op te bergen en makkelijk te reinigen
Het handvat is inklapbaar, waardoor de grasmaaier ruimtebesparend opgeborgen kan worden. Verder is de grasmaaier voorzien van een tuinslangaansluiting. Hiermee kun je eenvoudig het maaidek schoonmaken: sluit de tuinslang aan, draai de kraan open en start de motor. Nu hoef je alleen nog maar te wachten tot het maaidek schoon is.

De juiste brandstof en onderhoud
De 4-takt benzinemotor loopt op Euro 95 benzine. De grasmaaier is daarnaast voorzien van een oliereservoir met een inhoud van 600 ml. Controleer het oliepeil na het eerste gebruik en vul wanneer nodig de olie bij. Een te laag oliepeil kan schade aan de motor veroorzaken; controleer daarom regelmatig het oliepeil. Agealube 4-taktolie 10W30 is speciaal ontwikkeld voor grasmaaiers en andere kleine machines.

Voer periodiek onderhoud aan de motor en de messen op tijd uit en reinig de grasmaaier na elk gebruik goed. Hiervoor kun je Agealube bio reiniger gebruiken. Deze biologisch afbreekbare spray is geschikt voor vrijwel elk tuingereedschap.

Bekijk de dagprijs

Powerplus POWXQG7515 Grasmaaier - 1800 W - 46 cm maaibreedte - zelfrijdend

Powerplus POWXQG7515 Grasmaaier - 1800 W - 46 cm maaibreedte - zelfrijdend

Deze grasmaaier kan echt alles aan. De zelfrijdende grasmaaier kan rekenen op een slijtvaste 1800W kwaliteitsinductiemotor en een robuuste stalen behuizing. Dit betekent dat hij erg krachtig en snel je gazon maait, daarbij erg stil te werk gaat en bovendien erg lang meegaat. Je haalt met andere woorden topkwaliteit in huis.

Waarom we deze leuk vinden

 • Extra grote kogelgelagerde wielen
  De grote robuuste grasmaaier is heel wendbaar dankzij de soepele wielen.
 • Opvang in grasbak, mulching & achteruitworp.
  Je kan kiezen om het gras op te vangen in de grote opvangbak, naar achteren uit te werpen tijdens het maaien of te mulchen. Dankzij de mulchfunctie kan je het gras fijn verhakselen en gebruiken als natuurlijke meststof voor je gazon.
 • Instelbare maaihoogte
  Je kan de maaihoogte instellen tussen 30 en 75 mm (7 standen), zodat je het gras zowel kort kan maaien of het juist wat langer kan laten.
 • Handvat in hoogte regelbaar & inklapbaar
  Je kan de hoogte van het handvat instellen, zodat je de grasmaaier eenvoudig en soepel kan manoeuvreren. Het handvat is ook inklapbaar zodat je de grasmaaier compact kan opbergen.

Bekijk de dagprijs

Powerplus POW63771 Grasmaaier

Powerplus POW63771 Grasmaaier

De Powerplus POW63771 benzine grasmaaier bezit een krachtige motor van 98,5 cc en heeft een maaibreedte van 41 cm. De robuuste stalen behuizing is bestand tegen ruige omstandigheden en verzekert een lange levensduur van de grasmaaier.
De grasmaaier is bovendien zelfrijdend, zodat je zelf niet hoeft te duwen. Je laat de grasmaaier gewoon het werk voor jou doen en bespaart jezelf zo heel wat moeite tijdens het maaien.

Waarom we deze leuk vinden

 • De ruime 50 liter grasbak vangt heel wat gras op vooraleer je hem hoeft leeg te maken. Je kan ook kiezen voor mulchen, waarbij het gemaaide gras in fijne snippers verspreid wordt over je gazon. De mulch voedt en beschermt zo je grasperk. Ook achteruitworp van het gemaaide gras is mogelijk.
 • De snijhoogte kan je instellen op 7 verschillende niveaus. Je bepaalt zelf hoe kort je het gras maait, van 25 tot 75 mm.
 • Als je klaar bent met maaien, berg je de compacte grasmaaier eenvoudig op dankzij het plooibare handvat.

Eco Drive Motor

 • Soepele werking
 • Laag brandstofverbruik
 • Gemakkelijke start
 • Verminderde uitstoot van schadelijke stoffen

Bekijk de dagprijs

Benzine grasmaaier ACG53-COMFORT+ | Zelfrijdend

Benzine grasmaaier ACG53-COMFORT+ | Zelfrijdend

Grasmaaien met extra comfort? Kies dan voor de ACG53-COMFORT+

Bij ACG benzine maaiers worden alleen motoren van de hoogste kwaliteit gebruikt. Op dit model zit een sterke B&S 675iS motor met elektrische start, die wereldwijd bekend staat om zijn prestatie! Het unieke aan deze motor is dat u hem niet hoeft aan te trekken, u start hem gemakkelijk met een elektrische start. 1 druk op de knop en maaien maar.

Het grote voordeel van het toepassen van Briggs & Stratton motoren is dat er wereldwijd op praktisch iedere hoek van de straat een service punt zit. Met vragen of problemen kunt u daar gemakkelijk terecht. Bovendien ontvangt u van Briggs & Stratton ook nog eens 2 jaar garantie op de motor.

ACG biedt u daarbij 2 jaar garantie op de rest van de machine.

Waarom we deze leuk vinden

 • Zelfrijdend
 • 60 liter opvangzak
 • Mulching
 • Zijuitworp
 • Achteruitworp
 • Waterslangkoppeling
 • Briggs & Stratton 675iS InStart van163 cc (met elektrische start)

Bekijk de dagprijs

Hyundai zelfrijdende grasmaaier

Hyundai zelfrijdende grasmaaier

Uw gazon maaien ging nog nooit zo eenvoudig. Deze gemotoriseerde grasmaaier maait snel, effectief en zonder poespas. Hij is ideaal voor gazons tot zo'n 400m2. Deze Hyundai gemotoriseerde grasmaaier heeft een maximaal knipvermogen tot wel 460mm en is zeer krachtig door de 139cc viertakt motor. Ondanks de imponerende snijkracht is het energieverbruik van de motor zeer laag en het geluid minimaal. Dit zorgt voor lage verbruikskosten en weinig overlast voor milieu en omwonenden.

De grasmaaier duwt u eenvoudig over het gazon, is gemakkelijk op te starten en bovendien ergonomisch in gebruik. U hoeft de grasmachine slechts licht te duwen terwijl deze op eigen kracht rijdt. De hendel bovenop de handgreep start de machine eenvoudig zonder voorover te bukken. De zes instelbare maaihoogtes, van 25mm tot 75 mm, zorgen ervoor dat u de controle heeft over uw gazon. Een strak ‘biljartlaken’ of een langere grasmat? U bepaalt.

De duurzame roestvrij stalen behuizing zorgt ervoor dat de maaier niet roest en vrij is van corrosie. Zo heeft u jarenlang plezier van deze gemotoriseerde maaier. Het in elkaar zetten van de machine is bovendien eenvoudig. Via duidelijke stappen zet u de onderdelen uit de box in elkaar. Voor u het weet maait u voor het eerst uw gazon met uw nieuwe maaimachine.

De gemotoriseerde maaier wordt geleverd met een ruime, polyester opvangzak van 70 liter. Eenvoudig afneembaar, waardoor u het gemaaide gras snel kunt afvoeren en verder kunt maaien. Voor nog meer comfort is deze benzinemaaier uitgevoerd met een softgrip handvat. Dit voorkomt zere en vermoeide handen na gebruik. Het OPC veiligheidssysteem zorgt ervoor dat de motor uitvalt wanneer u de handgreep loslaat. Maximale veiligheid is dus gegarandeerd wanneer u deze maaimachine gebruikt.

Het gewicht van 34 kg is uitzonderlijk laag. Dit zorgt voor licht en ergonomisch grasmaaien en manoeuvreren. Bovendien is de machine eenvoudig mee te nemen en te verplaatsen.

De Hyundai 139c grasmaaier wordt geleverd inclusief alle benodigde onderdelen, kabels, installatiematerialen en handleidingen. Met de 2-jarige Hyundai-garantie hoeft u zich ook nog eens geen zorgen te maken over calamiteiten. Hyundai voorziet u altijd in excellente hulp en levering van onderdelen.

Waarom we deze leuk vinden

 • Snel, eenvoudig een gazon maaien tot zo’n 400m2.
 • Maximale maaibreedte van wel 460mm.
 • Krachtige, maar stille 139cc viertaks motor.
 • Milieuvriendelijk en voordelig in gebruik.
 • 3 instelbare kniphoogten van 25mm tot 75mm.
 • Maximale knipvermogen tot 2600 W.
 • Start door middel van startkoord.
 • Brandstof: Loodvrij 95 - 98 – E 10
 • Duurzame behuizing voorkomt roest en corrosie.
 • Ergonomische handvatten.
 • Optimale veiligheid door het speciale OPC veiligheidssysteem.
 • Weegt 34 kg.
 • Inclusief polyester opvangzak van 70 liter.
 • 2 jaar Hyundai garantie.

Bekijk de dagprijs

Greenworks G40LM41 Accu grasmaaier

Greenworks G40LM41 Accu grasmaaier

Deze Greenworks G40LM41 draadloze grasmaaier combineert maaien en verzamelen in één krachtig, betrouwbaar apparaat dat tuinliefhebbers helpt hun gazon te verzorgen. De grasmaaier heeft een snijbreedte van 41 cm en een opvangcapaciteit van 50 liter. Hij heeft verschillende hoogte-instellingen van 25 tot 80 mm. Met een volledig opgeladen accu kan de maaier 600 m² aan. Let op, de G40LM41 grasmaaier heeft een extra 40 V - 2 Ah/4 Ah accu en een 40 V universele lader nodig. Deze worden niet meegeleverd! Alle draadloze gereedschappen in dezelfde Greenworks voltagelijn werken op dezelfde accu, dus je hoeft slechts één 40 V accu te hebben om al je Greenworks gereedschappen van stroom te voorzien! Met 2 accu's kan je nog langer doorwerken aangezien je de ene op kunt laden terwijl je de andere gebruikt. Erg handig!

Waarom we deze leuk vinden

Kleur: zwart en groen Materiaal: kunststof en metaal Spanning: 40 V⎓ 2-in-1 functie: maaien en verzamelen Snijbreedte: 41 cm Verzamelinhoud: 50 L Met 5 snijhoogte posities Snijhoogte: 25 - 80 mm Geluidsvermogensniveau: 90,3 dB(A) Maaigebied (2 Ah): 300 m² Maaigebied (4 Ah): 600 m² Bovenhandvat en inklapbare handgreep voor gemakkelijk verplaatsen en opbergen Beveiligingsstartsleutel Vereist 1 x 40 V - 2 Ah/4 Ah accu (niet meegeleverd) Vereist een universele oplader van 1 x 40 V (niet inbegrepen)

Bekijk de dagprijs

Zelfrijdende grasmaaier Kopersgids

Het bezit van een goed onderhouden groen gazon is een must-have voor elke trotse huiseigenaar, en dus is uw keuze voor een grasmaaier uiterst belangrijk. Een duwmaaier kan zeer moeilijk te manoeuvreren zijn, en dus kan een zelfrijdende maaier gemakkelijker op uw armen liggen omdat u de machine niet zelf hoeft te duwen.

Veel zelfrijdende grasmaaierhebben een gasaandrijving waardoor de machine zeer sterk is, maar ook zeer luidruchtig. Bovendien geeft het gebruik van een snelheidsregeling bij veel modellen u de vrijheid en flexibiliteit om een snelheid te kiezen die past bij de behoeften van uw gazon.

Lawaai

Sommige zelfrijdende gazonmaaiers kunnen tijdens de werking veel lawaai maken, vooral als het gaat om een model dat op gas werkt. Als het geluidsniveau voor u belangrijk is, zoek dan naar een stiller model, zoals een maaier die wordt aangedreven door een lithium-ionaccu.

Gewicht

Als zelfrijdende gazonmaaier is het gewicht van de machine voor u wellicht minder belangrijk. Echter, de meeste gemiddelde zelfrijdende grasmaaierwegen rond de 60 pond.

Snelheid

Sommige zelfrijdende grasmaaierhebben een enkele snelheid, hoewel andere modellen in staat zijn om de snelheidsinstellingen aan te passen tot 4 mph. Een groter gazon kan een snellere, of meer gevarieerde, snelheidsinstelling vereisen, terwijl een kleiner gazon geschikt is voor een vermogen met één snelheid.

Onderhoud

Zoals bij alle machines is het van vitaal belang om deze te onderhouden en effectief te onderhouden. Als u niet het juiste onderhoud uitvoert, kan het zijn dat u het prestatievermogen van uw zelfrijdende grasmaaierbegint te verminderen. Uw zelfrijdende gazonmaaier kan het nodig hebben om regelmatig de olie te verversen om een lange levensduur van uw machine te garanderen. Als de motor warm is en de motor en de brandstofklep zijn uitgeschakeld, dient u de olie af te tappen. Verwijder zichtbaar vuil en puin. Vul vervolgens bij met verse, geschikte olie.

Controleer consequent de gezondheid van uw messen, want scherpe messen zijn essentieel voor de beste prestaties van uw zelfrijdende grasmaaier. Zorg er altijd voor dat de brandstofklep is uitgeschakeld en maak de bougiedop los van de bougie. Controleer de messen op corrosie, scheuren of botte plekken en vervang ze altijd door nieuwe messen wanneer dat nodig is.

Wat is een zelfrijdende grasmaaier?

Een zelfrijdende gazonmaaier verschilt sterk van een duwmaaier, die afhankelijk is van uw lichaam en kracht om de machine over het gazon te duwen. Een zelfrijdende gazonmaaier daarentegen duwt zich zo dat een deel van de belasting van u wordt weggenomen. U moet de weg van de zelfrijdende grasmaaierechter wel sturen.

Hoe moet u de zelfrijdende grasmaaier kabel repareren?

Als u de kabel van uw zelfrijdende gazonmaaier moet vervangen, vergeet dan niet dat de aandrijfkabel de bedieningshendel van de handgreep met de transmissie verbindt en dus een zeer belangrijk onderdeel van de machine is. Als de motor is afgekoeld, draagt u handschoenen aan uw handen en koppelt u de bougiekabel los van de bougie.

Draai de kabelklem en laat deze los van de maaihendel. Maak vervolgens de zonebedieningskabel los van de kogelbedieningsstang en maak de aandrijfkabel los van de bedieningshendel van de aandrijving. Vervolgens moet u de lipjes losmaken en de zonecontrolekabel uit de aandrijfkabelclip trekken. Vervolgens moet u de kabelbinders doorsnijden om de kabels aan de maaigreep vast te zetten.

Vervolgens moet u de tankdop verwijderen en de instructies van de fabrikant volgen voordat u het uiteinde van de aandrijfkabel uit de ankerpaal haalt. Sluit de nieuwe aandrijfkabel aan op de transmissie en breng vervolgens de afdekking van de aandrijving weer aan. Monteer ten slotte de nieuwe aandrijfkabel op de handgreep van de maaier en sluit vervolgens de bougiekabel weer aan.

Hoe past u de snelheid aan op een zelfrijdende grasmaaier?

Om de snelheid op een zelfrijdende grasmaaier aan te passen, controleert u eerst of uw model variabele snelheden heeft, aangezien sommige maaiers slechts één snelheid hebben. U moet dan de instructies van uw fabrikant controleren om uit te vinden hoe uw model in staat is om de snelheid aan te passen, hoewel het meestal wordt gedaan door middel van een hendel op de handgreep.

Deskundige tip

Voordat u een zelfrijdende grasmaaier koopt, moet u overwegen wat u met uw aankoop wilt bereiken. Veel grote modellen zijn beschikbaar voor gebruikers die hun kleine tot middelgrote gazon regelmatig willen maaien, terwijl sommige van de duurdere modellen perfect zijn voor grotere tuinen, met variabele snelheidsinstellingen, verstelbare graslengte en beschikken over stevige wielen die zijn ontworpen voor moeilijk terrein.

Wist u dat?

De eerste grasmaaier ooit werd uitgevonden in 1830 door Edwin Budding in Engeland. Een Brits patent voor zijn ontwerp werd verleend op 31 augustus 1830 en werd beschouwd als een superieur alternatief voor de zeis, die voornamelijk werd gebruikt voor het maaien van het gras op sportvelden.

Gerelateerde berichten

We hopen dat u hebt genoten van ons artikel over "Beste zelfrijdende grasmaaier", zo ja, deel en beoordeel het dan.